טיפים לצילום בחורף
במדריך שכאן אתן מספר טיפים פשוטים לביצוע, שיעזרו לכם לקבל תמונות יפות יותר בעונה הפוטוגנית ביותר בשנה- החורף.
לא כולנו מתחברים לגשמים, לשמיים המעוננים ולשקיעות המוקדמות. הישראלי הממוצע הוא טיפוס של קיץ, וכמוהו, גם אני מעדיף את העונה החמה על פני הקרה. אך כשאנחנו מסתכלים על המשוואה הזו בתור צלמים, אנחנו מגלים דווקא שאותם החסרונות של החורף הופכים ליתרונות מובהקים במהלך הצילום. האור רך ומפוזר יותר, השמיים הרבה יותר דרמטיים ומעניינים, השקיעות מרשימות הרבה יותר ובהשוואה ליום קיצי בישראל- אנחנו סוף סוף לא מזיעים בצילומים.
אם עדיין לא השתכנעתם שהחורף היא העונה המושלמת לצילומים, הכנתי לכם מספר טיפים שיהפכו את סשן צילומי החורף שלכם להצלחה כבירה.
טיפ מס' 1: צלמו כשמעונן!
הטיפ הזה עובד בניגוד לאינטואיציה שאולי אומרת לנו שביום חורפי ומעונן התמונות יצאו קודרות ועצובות- זה לא בהכרח נכון. תחילה, עננים מספקים לנו תאורה מושלמת לצילומים, הם מתפקדים כדיפיוזר (מרכך) גדול אשר נמצא על מקור האור שלנו (השמש), ובכך הופכים את תאורת השמש לרכה ומפוזרת הרבה יותר. התאורה גם תהיה הרבה יותר אחידה- כמעט וחסרת צללים כלל. הדבר הזה גורם לכיוון השמש ביחס למצולם להיות זניח- כמעט לכל כיוון אליו נפנה את המצלמה, נקבל את אותה החשיפה, בלי "להסתכן" בצללים שמסתירים את המצולם ובלי שנצטרך כמעט לבצע שינויים במנגנוני המצלמה במהלך הצילומים- החשיפה תשאר אותה חשיפה עד שהשמש תצוץ מאחורי העננים, או תשקע באופק.
המשמעות של תאורה מפוזרת ואחידה, היא שהמצולם שלכם, לא משנה אם הוא בן אנוש, נוף יפייפה, או חפץ דומם- יראה הרבה יותר אסתטי ונעים לעין. תמיד תזכרו שאנחנו יפים יותר בצל מאשר בשמש.
טיפ מס' 2: התאימו את איזון הלובן (WB) לתאורה בפועל
במיוחד בימי חורף קרירים ואפורים, חשוב במיוחד להתאים את איזון הלובן במצלמה לטמפרטורת התאורה הקיימת בסביבת הצילומים. אם למשל אתם מצלמים ביום מעונן, חשוב לקבוע במצלמה את אייקון הWB המעונן (Cloudy)-
אם אתם עובדים עם WB ידני במעלות קלווין (K), ביחרו ערך שבין 6000 ל7000. באופן זה נקבל צילומים עם צבעים נכונים ויפים, ונמנע מלקבל תמונות קודרות עם גוונים כחולים.
פני המצולמים מוארים בצורה מפוזרת ואחידה, וגם הגוונים חמימים ונעימים, הודות להתאמת הWB במצלמה
טיפ מס' 3: הרימו מעט את רגישות החיישן (ISO):
ביום מעונן, כמות האור בסביבה שלנו פוחתת בצורה משמעותית ביחס ליום שטוף שמש. לכן, אם התרגלתם לצלם בISO 100 ביום קיץ, ביום מעונן תצטרכו להרים את הISO לכיוון ה200-400 בשעות היום. מהלך זה יגרום לכך שמהירות התריס אותה תצטרכו בכדי להגיע לחשיפה נכונה לא תהיה נמוכה מידי, דבר שימנע מכם לקבל טשטושי תנועה מציקים ויעלה את איכות הצילומים שלכם.
טיפ מס' 4: לצוד השתקפויות
בתקופה הגשומה, ניתן למצוא המון השתקפויות אשר ניתן לשלב בתמונה. אם נקרב את המצלמה שלנו למשטח רטוב או לשלולית, נוכל לראות בתוכה את השתקפות המציאות. ניתן לשלב את ההשתקפות בחלקו התחתון של הפריים וכך לקבל סימטריה אנכית יפה, או לחילופין אפשר לצלם דרך אותה שלולית בכדי לתפוס רק את ההשתקפות עצמה.
עד כאן חברים, מקווה מאוד שמדריך זה ישכנע אתכם לצאת ולצלם בעונה הקרה, גם אם היא לא בדיוק העונה האהובה עליכם.
לא לשכוח את כיסוי הגשם של תיק המצלמה שלכם ;)
בהצלחה!
רוצים ללמוד עוד? קורסי הצילום - ONLINE
ללמוד צילום בקצב שלכם, בזמנכם הפנוי ובגובה העיניים.
מאמרים ומדריכים נוספים
התחילו כבר עכשיו ללמוד כיצד לצלם תמונות מוצלחות יותר, בכל סוג של מצלמה, או סמארטפון.
מוזמנים ליצור איתי קשר בכל שאלה:
מי אני?
שמי בעז פרדקין, צלם מקצועי ומורה לצילום. בעל נסיון של 14 שנים בצילום בתחומים שונים: אירועים, צילום תיעודי, חיי לילה, מוצרים, עסקים ועוד. מלמד צילום ומנחה קורסים למתחילים ולמתקדמים וכן מלווה בעלי עסקים להשגת מטרותיהם ה"צילומיות" לעסק.
ב2014 פתחתי את קורס הצילום הראשון שלי בחצר ביתי דאז בבאר שבע. מאז, העברתי עשרות קורסי צילום פרונטאליים בת"א וב"ש.
2020 היוותה נקודת מפנה לכולנו. עבורי, היא סימנה מעבר לעולם הדיגיטל והלימוד המקוון במלוא העוצמה. אני מזמין אתכם ללמוד אצלי צילום אונליין- בקצב שלכם, בזמנכם הפנוי ובגובה העיניים- בלי לצאת מהבית.
לשאלות, דיונים ומידע צילומי מעניין ומעשיר,
הצטרפו לקהילת "שאל צלם" בפייסבוק!